Süper Lig'de İkinci Yarı Maratonu Başladı.

Süper Lig

Takımlar rayına oturdu, Puanlar artık Aslan`ın ağzında.






Spor __________________/ Ekrem NAYAN

Süper Lig'de İkinci Yarı Maratonu Başladı.

18 Aralık 2011 Pazar günü oynanan müsabakalarla ilk yarısı tamamlanarak verilen 21 günlük aradan sonra 08 Ocak 2012 Pazar günü oynanan müsabakalarla ikinci yarısı start alan Balıkesir Süper Amatör Lig 14,üncü hafta müsabakaları birbirinden zorlu karşılaşmalara sahne oldu.



Etispor Galibiyeti Kaçıran Taraf Oldu.

Etispor : 1 – Burhaniye Belediyespor : 1

Bandırma'mızın Süper Amatör Lig temsilcilerinden Etispor'un ikinci yarının ilk haftasında kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Burhaniye Belediyespor müsabakası; yardımcılıklarını Bölgesel Yardımcı Hakemlerimizden Turhan AKBAŞ ile İl Hakemlerimizden Harun KURTKAYA'nın yaptığı ve Üst Klasman Yardımcı hakemlerimizden Selçuk KAYA'nın yönetiminde başladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı genel olarak orta saha mücadelesi şeklinde geçti.
İlk yarısı 0-0 tamamlanacağı tahmin edilen ve uzatma dakikalarının oynandığı sırada gelişen Burhaniye Belediyespor atağında Etispor ceza sahası sol köşesine doğru süzülerek gelmekte olan topa Etispor kalecisi Hamza ile birlikte aynı anda yükselen Burhaniye Belediyesporlu Şemsettin'in tartışmaya açık pozisyondaki havada çarpışmalarını karşılaşmanın deneyimli hakemi Selçuk KAYA'nın penaltı olarak değerlendirmesi hoş değildi.
Burhaniye Belediyespor Selçuk KAYA'nın tartışmaya açık pozisyon sonrası penaltı noktasını göstermesiyle İlçemiz temsilcisi Etispor ilk yarıyı 1-0 geride kapadı.


Her iki takım futbolcularının sportif kurallar çerçevesinde verdikleri göze hoş gelen keyifli puan mücadelesinde istenmeyen olaylar da yaşandı.
Gerek karşılaşmanın orta hakemi Selçuk KAYA'nın kötü yönetimi, gerek Burhaniye Belediyespor'u desteklemeye gelen birkaç kendini bilmez taraftarın küfürlü ve tahrik edici tezahüratları ilk devrenin sonunda göze, kulağa ve futbola yakışmayan davranışlardı.


İkinci yarıya daha istekli ve kazanma arzusuyla başlayan taraf temsilcimiz Etispor'du.
Karşılaşmanın 66'ncı dakikasına kadar Etispor'un bariz üstünlüğünde geçen oyunda Öner ARSLAN'ın Etispor adına yerinde yaptığı 2 değişiklikle daha da kontrolü eline geçiren temsilcimiz, istediği golü oyunun 73'üncü dakikasında gelişen ve rakip takımın uzaklaştırmakta zorlandığı topla buluşan Eren'in vuruşuyla kazandı. 1-1


Golden sonra baskıyı daha da arttıran temsilcimiz Etispor karşılaşmanın 89'uncu dakikasına kadar istediği golü bir türlü bulamamasına rağmen bu dakikada sağ taraftan gelişen ve rakip takım defansının arkasına derinlemesine atılan topla buluşan Alptekin'in kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda, Burhaniye Belediyespor kalecisi Mustafa'nın Alptekin'i düşürmesine seyirci kalan Selçuk KAYA, ilk yarının sonunda başlamış olduğu kötü yönetimini bu pozisyonla sonlandırmış oldu.

Etispor : 1 – Burhaniye Belediyespor : 1



14'NCÜ HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

Süper Lig'in Yeni Lideri Gönen Belediyespor Oldu.
Teknik kadroda yaptığı değişiklik ve devre arasındaki transferleriyle gücüne güç katan Gönen Belediyespor, ikinci yarının ilk haftasında ligde bu sezon zor günler geçiren Ayvalık temsilcisi Sakaryaspor deplasmanından 3 puanı tek golle almasını bildi. Gönen Belediyespor aldığı bu galibiyetle Edremit Belediyesporun kaybettiği haftada liderliğe yükselip hedeflediği Bölgesel Lig yolunda önemli bir avantaj elde ederken, rakibi Sakaryasporu ligin dibine itti.


Ligde Yenilgisiz Takım Kalmadı.
Sahasının sezon başından bu yana suni çim çalışmaları nedeniyle ligin ilk 9 haftasını deplasmanda geçiren Adaspor, Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği ilk yarının namağlup ünvanlı lideri Edremit Belediyesporu tek golle geçerek hem rakibini ünvanından ve liderlikten etti.
Hem de aldığı bu galibiyetle puanını 31'e çıkarıp sıralamada kendine üçüncü sırada yer bularak sezon başında hedeflediği Bölgesel Lig için umutlandı.



İlk Yarının Flaş Ekibi Sındırgı Belediyespor Hayal Kırıklığı Yarattı.
Süper Lig'e bu sezon çıkmasına rağmen yaptığı transferler ve Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul'la birlikte ilçe halkının desteğini alan ilk yarının flaş takımı Sındırgı Belediyespor 3 puan parolasıyla gittiği Zeytinli Belediyespor deplasmanında beklemediği bir yenilgi alarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Altınoluk Belediyespor Düşüşte, Sanayispor Çıkışta.
Körfez'in; gerek tesis ve bütçe olarak, gerek Süper Lig'de yaş ortalaması en düşük takım olarak Bölgesel Amatör Lig'i hedefleyen ekiplerinden Altınoluk Belediyespor, ligin 14'üncü haftasında konuk olduğu Bandırmamız temsilcilerinden Sanayispor karşısında sahadan yenilgiyle ayrılarak haftayı puansız kapayınca Süper Lig'i hedefleyen rakiplerine oranla hedefinden biraz daha uzaklaşmış oldu.
Bandırmamız temsilcilerinden Sanayispor aldığı bu galibiyetle tehlikeli bölgeden bir adım daha uzaklaşarak ilk yarının sonunda yakaladığı çıkışını sürdürdü.



Erdekspor Fırsat Tepti.
İlk yarının son haftasını kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Burhaniye Belediyespor karşısında aldığı galibiyetle ilk yarıyı aynı puan ve averaj farkıyla Altınoluk Belediyesporun ardından 6'ncı sırada kapayan Erdekspor, sahasında konuk ettiği Altınova Belediyespor'a şanssız bir şekilde 2-1'lik skorla boyun eğince, hem puan sıralamasında Altınoluk Belediyespor'un kaybettiği haftada 5'inciliğe yükselme fırsatını tepti, hem de lige kötü bir başlangıç yapan rakibi Altınova Belediyesporu ligde kalma yolunda umutlandırdı.





Susurlukspor İkinci Galibiyetini Alarak Ligin Dibinden Kurtuldu.
İlk yarının son haftasında sahasında konuk ettiği Altınova Belediyespor'u 2-1'lik skorla geçerek ilk yarıyı tek galibiyetle kapayan Susurlukspor, ikinci yarının ilk haftasında da kendi saha ve seyircisi önünde Etibank Bigadiçspor'u aynı skorla geçerek ikinci galibiyetini aldı. Susurlukspor bu galibiyetle hem ikinci galibiyetini alarak seri yaptı.
Hem de sezon başından bu yana demir attığı ligin dibinden kurtularak, rakibi Etibank Bigadiçsporu dibe itti.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false